torstai 27. kesäkuuta 2013

Jalka voi nousta näyttävästi ilman pallipariakin: Cynthia Rothrock

Ysärinäkin ehtaa kasaria julkaisseen Cynthia Rothrockin rooli martial-arts piireissä tiivistyy pienempien elokuvien ympärille. Aina hieman muiden (miespuolisten) vastanäyttelijöidensä jalkoihin jääneen Cynthian olemassaolo on kuitenkin viuhuva lisä esimerkiksi Usa:n debyytissään: Martial Law. Elokuvan tähtinä puolihimmeästi loistavat myös eräänlaiset vastakappaleet David Carradine ja Chad McQueen.

Elokuvan ainoana naistähtenä olo miesten ympärillä ei ole aina helppoa. Silloin kun sähkörumupukompit eivät paukahtele ja nyrkit eivät taivu viuhahdellen vihollisen koteloon, saksofonimusiikki alkaa pauhata ja elokuvan sankari saa naisen vällyjen väliin. Näin se tässäkin tapauksessa menee, muttei ihan kuitenkaan kamalimmalla mahdollisella tavalla. Tämä naishenkilö on miltei kaikissa elokuvissaan päättäväinen, itsetietoinen ja tarvittaessa jopa epäkorrekti. Kuten myös tällaisten elokuvien kohdeyleisö.

Rothrock on harrastanut monia eri taistelulajeja aina Tang Soo Do:sta Tae Kwon Doon, jotka ovat monivivahteisia ja monipuolisia lajeja. Koreografit eivät omaperäisyydellä ole näitä taitoja usein höydyntäneet, joten taisteluista tulee melko yksipuolisia. Tavaramerkkinä tällä naisella ns. Skorpionipotku, jossa oikea jalka taipuu takakautta aina vastustajan naamaan saakka. Tämän upean liikkeen voi bongata useasta hänen elokuvastaan.

Tämänkin naisen pystyn helposti merkitsemään osaksi klassisempaa old school- mäiskintäporukkaa. Ninjakiintiön saa täyteen tämänkin eukon filmografialla.
Näyttely on yliarvostettua. Näyttäminen aliarvostettua. Jos et osaa näistä kumpaakaan kunnolla, juuri sinä voit olla Leffaninjan seuraava uhri!


 

      
             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti